Energiekliek Geef huishoudens meer financiële vrijheid en draag bij aan een beter milieu

Voor wie? Energiekliek is gemaakt voor gemeentes en woningcorporaties die hun huishoudens online weten te bereiken. Heeft u een nieuwsbrief, de e-mailadressen van uw huishoudens of een goed bezochte website? En wilt u uw huishoudens helpen jaarlijks honderden euro's extra over te houden én CO2 te besparen? Dan is Energiekliek iets voor u.

Stel offerte op

Milieu en financiën

Energiekliek is een online bespaarprogramma dat de nadruk legt op bespaartips die gratis of tegen een kleine investering uit te voeren zijn. Energie besparen moet namelijk niet pas na een paar jaar, maar zo snel mogelijk geld opleveren. Zo besparen uw huishoudens snel geld én stoten zij minder CO2 uit.


Direct inzicht in impact

Omdat Energiekliek volledig online is, zijn niet alleen de kosten laag, maar kunt u ook op uw eigen impact board in real-time zien hoeveel deelnemers zich hebben aangemeld en hoeveel zij besparen. Zowel in euro's als in CO2. Omdat de bedragen per tip aangepast zijn op de woonsituatie van de deelnemer, kan ook onder slimme meter een goede inschatting worden gemaakt van de bedragen per bespaartip. De berekeningen zijn gebaseerd op Milieu Centraal en gepersonaliseerd door De Jonge Milieu Advies.

In drie stappen naar deelnemende huishoudens

1. Instellen eigen design en subdomein
Huishoudens melden zich sneller aan via een naam die ze al kennen: die van u. Daarom krijgt u een eigen subdomein (website), bijvoorbeeld .bespaartenergie.nl. Op dit domein heeft u uw eigen programma van Energiekliek, met uw logo en in de kleuren van uw huisstijl. Dit vergroot de herkenbaarheid van het bespaarprogramma voor uw huishoudens en zorgt voor meer aanmeldingen.
2. Huishoudens activeren via gestandaardiseerde e-mails & teksten
Onze online documentatie biedt kant-en-klare e-mailtemplates die naar huishoudens gestuurd kunnen worden en teksten die u op uw website kunt zetten. Via de aanmeldlink in de e-mails en teksten kunnen huishoudens zich opgeven als deelnemer.
3. Besparen maar!
Huishoudens kunnen na het invullen van de starttest direct van start met het besparen van energie. Op basis van de gegevens uit de starttest wordt een persoonlijk bespaarprogramma gegenereerd. Deelnemers ontvangen elke week twee tips via e-mail en/of sms, op die momenten dat zij een bepaalde tip ook daadwerkelijk kunnen uitvoeren.
Doe zelf de starttest
Bekijk een demo van het bespaarprogramma

Voordelen t.o.v. energieadvies via huisbezoek

Energiekliek

 • Goedkoop
  Geen opstartkosten want online en geautomatiseerd
 • Snel op te zetten
  Alle kennis in het programma verpakt
 • Direct inzicht
  Acties deelnemers worden geanonimiseerd bijgehouden en samengevoegd
 • Slimme herinneringen
  Via sms en e-mail geïntegreerd in dagritme deelnemer

Energieadvies via huisbezoek

 • Duur (m.n. bij professionele energiecoach)
  Arbeidsintensief, wervingskosten en aanschaf vaste activa
 • Langzaam op te zetten
  Opleiding en inwerken adviseurs vereist, projectorganisatie
 • Beperkt inzicht
  Na verzamelen (en mogelijk digitaliseren) data uit adviezen

 • Weinig activatie
  Advies eenmalig per post en/of e-mail, evt. extra huisbezoek

Meer informatie? Stel vrijblijvend een offerte op

1. Aantal huishoudens
2. Personaliseren
3. Offerte genereren